BYGST
Foto: Ukendt
Foto: Ukendt
Foto: Ukendt
Foto: Ukendt
Foto: Ukendt
Foto: Torben Eskerod
Foto: Torben Eskerod
Foto: Torben Eskerod
Foto: Torben Eskerod
Foto: Torben Eskerod
Foto: Torben Eskerod
BYGST

Espalier

Marianne Grønnow
2011 / Hovedstaden
Institut for Skov & Landskab Institut for Skov & Landskab Rolighedsvej 23 Frederiksberg 2000
Kort om værket

Til Københavns Universitet LIFE’s tilbygning på Frederiksberg har Marianne Grønnow udført et kunstværk som et espalier, der spænder fra blomsterbedene i gulvplan og tre etager op i bygningen.

Det stedspecifikke kunstværk rejser sig som en grøn væg i det store atrium rum. Espalieret er et grid hvor den kunstneriske udformning integrerer espalierets funktion. Det består af formelementer udskårne i aluminiumsplader der er indfarvede med en kobbertone. Formelementerne er holdt på plads af udspændte stål-wirer der tegner et netværk af diagonaler mellem formelementerne og bliver de mønsterlinjer som passionsblomstplanterne skal bevæge sig op omkring, som de vokser til.

Det er et kunstværk i forvandling, et kunstværk der animerer rummet, i ordets oprindelige betydning – giver liv. Orienteringen af den grønne væg i rummet drager os til at løfte blikket og se op. Arkitektur og kunstværk komplementerer hinanden og giver mening til stedet.

Formelementernes mønsterdannelse afspejler en organisk form i varierede størrelser. Formen har Marianne Grønnow videre bearbejdet til en gulvbemaling udført i gangbroen mellem den gamle hovedbygning og den nye tilbygning. Marianne Grønnow har udført skitseforslag til udsmykning af den gamle hovedbygnings indgangsareal såvel som hun har arbejdet med skitser til udsmykning i den nye have og forplads i et samarbejde med landskabsarkitekt Torben Schønherr som forventes færdigt i efteråret 2011.

Marianne Grønnow er billedkunstner og uddannet på Det kongelige Danske Kunstakademi i begyndelsen af 1990’erne. Hun arbejder med maleri og installation hvor hun disponerer og organiserer rum med strukturer, farver og mønstre i overdådige og smukke tiltag.

Værket er udført i Bygningsstyrelsens regi. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst besluttede i 2014 at integrere Bygningsstyrelsens værker i samlingen på vores.kunst.dk.

Title: Espalier
Department: BYGST
Object Number: BYGST-2011-2
Type: Skulptur
Material: Udspændte aluminiumsplader indfarvet med en kobbertone, stål-wirer
Date: 2011

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Can be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (11)

Foto: Ukendt
Foto: Ukendt
Foto: Ukendt
Foto: Ukendt
Foto: Ukendt

DOCUMENTS (1)

Skitse (PDF)
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt