Kunst udført til dette sted

Stella Nova

Henrik Plenge Jakobsen
Hovedstaden
Ny Ellebjerg Metro Station Ny Ellebjerg Metrostation 2500 Valby Danmark
Kort om idéforslaget

Forslaget rummer to grundelementer:

1) En glaseret vægbeklædning i en kromatisk skala af syv blå farver fra lys himmelblå i toppen til en dyb og rolig midnats blåsort i bunden.

2) Et geocentrisk astronomisk ur med en diameter på 438 centimeter. Uret er placeret på midten af endevæggen af stationen, og det viser et præcist billede af nogle af himmellegemernes positioner over Ny Ellebjerg Station.

Kunstnerens introduktion

”Arbejdstitlen ”Stella Nova” er en hilsen til den nye stjerne, som den danske renæssanceastronom Tycho Brahe opdagede i 1572. Med opdagelsen påviste Tycho Brahe, at stjernehimmelen ikke er uforanderlig, som ellers var antagelsen indtil da.

Stella Nova var en såkaldt supernova, som i øvrigt stadig lyser derude lidt syd for stjernebilledet Cassiopeia. Supernovaen er dog ikke længere synlig med det blotte øje.

Det centrale udsmykningselement for stationen er et geocentrisk astronomisk ur. Det tidstagende ur, som vi kender det, er et klassisk togstationskomponent, og ønsket med mit forslag er, at metrostationen ved Ny Ellebjerg får et nyt og magisk ur, som rækker ud over den daglige rutine - et ur, der peger på evigheden og giver publikum en hilsen fra verdensrummet."

Se hele idéforslaget i en pdf under ”Dokumenter” nederst til højre.

Titel: Stella Nova
Ordning: Kunst udført til dette sted
SKF/SKFA/SKFK-nummer: SKFA-2016-skitseforslag-11
Type: Integreret kunst

TILGÆNGELIGHED

Kan ikke lånes
Kan ikke besøges
læs mere om ordningen

GEOGRAFISK PLACERING

billeder (2)

VIDEO & LYD (1)

DOKUMENTER (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt