Kunst udført til dette sted

Supermetro

Superflex
Hovedstaden
Fisketorvet Metrostation Fisketorvet Metrostation Kalvebod Brygge 1561 København V Danmark
Kort om idéforslaget

Værket benytter sig at metrostationens eksisterende elementer, som installeres i et udvidet antal på vægge og i loftet: Skraldespande, afgangstavler, informationsskærme, rejsekort Check-In-armaturer, alarmtelefoner og ure. Samtidigt vil stationsurene gå helt uforudsigeligt.

Kunstnergruppens introduktion

”Hvis en flok rumvæsener blev sat til at beskrive metroen, ville de muligvis beskrive den som en maskine, der kan rekonfigurere forholdet mellem tid og rum i en by. Hvis de var særligt grundige i deres research, ville de måske opdage, at denne beskrivelse også har historisk baggrund i den måde, som tiden er defineret på i Danmark, og hvordan det hænger sammen med den tidlige jernbanedrift i Danmark.

I metroen udfordres vores perception af tid og rum, når vi rejser ind igennem de sorte huller (tunneler) for at ankomme ved en station, som ser præcis ligedan ud, som den vi forlod. Hvis nu Metroselskabet kunne skrue op for hastigheden, så vi kunne rejse med lysets hastighed, ville dette blive mere klart. Urene ville ændre hastighed, rummet ville krumme, og vi ville måske blive yngre på rejsen.

Hvis metroselskabet af forskellige grunde ikke kan skrue så meget op for hastigheden, kan vi i det mindste forsøge at tematisere det.”

Se hele idéforslaget i en pdf under ”Dokumenter” længere nede på siden til højre.

Titel: Supermetro
Ordning: Kunst udført til dette sted
SKF/SKFA/SKFK-nummer: SKFA-2016-skitseforslag-8
Type: Integreret kunst
Materialer: Forslag 1: alm. inventar fra metrostation Forslag 2: 3D skulptur - rendering af stationen

TILGÆNGELIGHED

Kan ikke lånes
Kan ikke besøges
læs mere om ordningen

GEOGRAFISK PLACERING

billeder (3)

DOKUMENTER (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt