Kunst udført til dette sted

Væg 1: Ud af barndommen (den sejrende Ikaros) Væg 2: Pegasus vågner

Christian Schmidt-Rasmussen
Hovedstaden
Mozarts Plads Metrostation Mozarts Plads 2450 København SV Danmark
Kort om idéforslaget

Værket består af to vægmalerier på de keramiske paneler over indstigningen til togene på begge sider af perronen i hele stationens længde.

I et figurativt og farverigt formsprog på dybsort baggrund kobler kunstneren nutid og fremtid og hverdagens originalitet og uendelige mystik.

Kunstnerens introduktion

”Mit udsmykningsforslag til metrostationen på Mozarts Plads tager afsæt i Sydhavnens særstatus i København.

I lighed med visse dele af Nordvest er Sydhavnen hverken forstad eller by, men en lidt særegen hybrid. Området er hegnet ind af Valbyparken, Ellebjergvej med Silvan og husvildeboligerne, Vestrekirkegård og S-banen ved Enghave Station. Det giver en meget provinsbyagtig stemning.

I Sydhavnen finder man en hel del døgninstitutioner. Narkobehandling, børnehjem, institutioner for psykisk syge samt forskellige botilbud til hjemløse og så videre: You Name It, We Got It.

Københavns Kommune har ud over det anbragt rigtig mange af de svageste narkomaner og alkoholikere herude. Det bidrager til, at vi har den laveste husstandsindtægt og den højeste dødelighed i landet. Men det bidrager også til, at os, der har vores på det tørre, har fået opbygget en stor tolerance over for, hvordan mange mennesker i Danmark lever.

Mit forslag tager mere udgangspunkt i selve stemningen i kvarteret mere end noget specifikt visuelt, der er knyttet til det. Undtagelserne er den dansk/svenske gårdhund og hestene. Et særligt visuel kendetegn ved kvarteret er netop hestene på Børnenes Dyremark, som mere eller mindre autoriseret ses græssende rundt omkring sammen med nogle rimeligt irriterende lamaer, som også for nylig er begyndt at forlade deres fold. Men rent visuelt/betydningsmæssigt er lama nok lidt ”Over the Top” i denne sammenhæng.”

Se hele idéforslaget i en pdf under ”Dokumenter” længere nede på siden til højre.

Titel: Væg 1: Ud af barndommen (den sejrende Ikaros) Væg 2: Pegasus vågner
Ordning: Kunst udført til dette sted
SKF/SKFA/SKFK-nummer: SKFA-2016-skitseforslag-2
Type: Integreret kunst

TILGÆNGELIGHED

Kan ikke lånes
Kan ikke besøges
læs mere om ordningen

GEOGRAFISK PLACERING

billeder (2)

DOKUMENTER (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt