Om Vores Kunst

/
Vores Kunst er en samlet indgang til kunst i det offentlige rum, som enten er indkøbt og støttet af Statens Kunstfond eller er opført i forbindelse med statslige byggerier. Står der sådan et kunstværk i dit lokalområde, kan du finde det her på siden.


Vores.kunst.dk rummer viden om mere end 12.500 kunstværker, og du kan gå på opdagelse i dem alle sammen: Se værkbilleder og læs om kunstnerens tanker bag. Få også inspiration til temaer om samtidskunst, se tvKUNST og læs om brugeres erfaringer med kunsten.

Siden bliver løbende opdateret med mere information om både gamle og nye værker samt forskellige formidlingstiltag. Ønsket er, at siden skal give dig mulighed for at få mere viden om den kunst du møder i forskellige offentlige rum fx på skolen, torvet, hospitalet eller biblioteket. Samtidig er tanken at give inspiration til at bruge kunsten aktivt de steder, hvor den er placeret.

Gå på opdagelse i 50 års dansk kunsthistorie

I maj og juni 2014 blev siden udvidet betydeligt, da hele Statens Kunstfonds store samling blev digitaliseret i forbindelse med Statens Kunstfonds 50-års jubilæum. Det gælder også de allerførste indkøb, hvoraf mange tidligere kun eksisterede i papirarkivet. I dag giver siden på den måde et indblik i 50 års dansk kunsthistorie og statslig kunststøtte.

Om Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har siden 1964 støttet kunst i offentlige rum på forskellige måder. Fondens opgave er at fremme dansk skabende kunst. Det gør den blandt andet ved at:

  • Tildele legater til udøvende kunstnere
  • Bestille nye kunstværker til specifikke steder
  • Indkøbe værker af billedkunstnere, kunsthåndværkere og designere

Det er Legatudvalget for Billedkunst og Legatudvalget for Kunsthåndværk og Design, der indkøber værker for Statens Kunstfond, og her er kvaliteten af den kunstneriske produktion og det kunstneriske talent de vigtigste kriterier. Indkøbte værker kan lånes af offentlige institutioner som del af statens Kunstfonds låneordning.

Få kunst til din institution

Fonden modtager årligt ansøgninger fra mange forskellige institutioner, kommuner og andre instanser, der ønsker at integrere kunsten i deres daglige omgivelser. I behandlingen af ansøgninger bliver der blandt andet set på:

Stedsspecifikke samarbejdsprojekter

Vil din institution have kunst, så er der to muligheder:

Søg om at indgå i et samarbejde med Statens Kunstfond og få lavet et stedspecifikt værk til din institution. Samarbejdet foregår i korte træk ved, at Statens Kunstfond og den ansøgende modtagerinstitution i fællesskab definerer opgaven, udpeger kunstneren, godkender skitseforslaget, finansierer og følger projekteringen.

Læs mere om ordningen og ansøgningsproceduren her

Kontakt

Alle henvendelser kan sendes til kps@kulturstyrelsen.dk

Hvis du ligger inde med billeder eller andet materiale som f.eks. artikler, modtager vi det gerne på ovenstående mailadresse. Husk at oplyse SKF/SKFA/SKFK-nummer hvis din henvendelse drejer sig om et specifikt værk.

Vil du hellere ringe, kan du træffe konsulent Johanna Lassenius på 33 74 50 39.

Copyright

Billederne på Vores Kunst stammer overvejende fra Statens Kunstfonds arkiv og individuelt fotokrediteret. Billeder indsendt af brugere vil løbende blive krediteret såfremt vi har navnet på fotografen. Hvis du mener at have rettigheder til billeder på Vores Kunst og at disse rettigheder krænkes kan du kontakte os via ovenstående mailadresse.

Find kunsten på din mobil
Find kunsten i det offentlige rum med Statens Kunstfonds app Kunst på stedet.
Læs mere
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt