Skitseforslag til Center for Sundhed i Holstebro
Skitseforslag til Center for Sundhed i Holstebro. 
Gulv i Atrium
Skitseforslag til Center for Sundhed i Holstebro. 
Gulv i Atrium
Skitseforslag til Center for Sundhed i Holstebro. 
Et vægtæppe - "Arena-væggen i "Sund Café" området.
Skitseforslag til Center for Sundhed i Holstebro. 
Væg i "Sund Café" området.
Skitseforslag til Center for Sundhed i Holstebro. 
"Arena-væggen" i "Sund Café" området.
Skitseforslag til Center for Sundhed i Holstebro. 
Akustisk væg-billede.
Skitseforslag til Center for Sundhed i Holstebro. 
Akustisk væg-billede.
Kunst udført til dette sted

Uden titel

Pernille With Madsen
2015
Center for Sundhed Center for Sundhed Hostrupsvej / Stationsvej 7500 Holstebro Danmark
Om værket
1. Gulv i Atrium

Et irregulært mønster i gulvet med et luftfotografi som forlæg.

Som det blev foreslået i Kunststrategien, har jeg valgt at bruge gulvet i det store atrium til en del af udsmykningen. Jeg lægger et mønster i gulvet bestående af cirkler og kvadrater i henholdsvis beton og natursten. Betonen får fem forskellige toner af grå, hvoraf én udgør grundfarven i hele gulvet. Mønsteret i gulvet støbes ved hjælp af aluminiumsskinner til at adskille felterne. Disse vil også være synlige i det endelige resultat.

Mønsteret er lavet ud fra et luftfoto af marker vandet med et system (Center Pivot Irrigation), hvor “en pind” sættes i midten og “en arm” kører rundt med et vandingssystem. Dette vandningssystem findes i to størrelser, deraf de to størrelser cirkler i landskabet. På den måde opstår et kulturlandskab, der ligner et konkretistisk maleri, formet uden anden intention end praktiske omstændigheder.

Andre områder på luftfotografiet ligner de aftegninger, der ligger i marmor og andre natursten. Jeg forsøger i videst muligt omfang at få nedlagt marmorfliser i dele af mønsteret for at opnå denne effekt.

Mønsteret er et grid af kvadrater, der er udfyldt med flere variable. Cirklerne er enten 2,5 eller 5 meter i diameter og kan gennemskæres på forskellig vis af gridet. Princippet for mønsteret er fast, og dets placering i atriet ligger også fast, men den præcise udfomning og udstrækning af mønsteret kan ændres i processen.

De samlede 825 m2 gulv er fyldt ud af en grundfarve, der ligger alle de steder, hvor grid’et ikke er fyldt ud. Mønsteret har på den måde ikke nogen fast afgrænsning men flyder ud i det øvrige gulv. Man kan sige, at mønsteret er “flydende” i sin form og kan udviddes og indskrænkes, også i tanken når man ser på det.

2. Et vægtæppe

Arena-væggen ("Sund Café"  området/gennemgang til Gråkjær Arena)

Et vævet vægtæppe i væggens højde. Tæppet følger væggen og bliver ca. 2,80 meter højt og 13 meter langt. Tæppet bliver vævet ud fra et fotografisk forlæg i sort, hvid og gråtoner, der laves i blanding af farver (forskellige farver tråd laver gråtoner i billedet).

Jeg opbygger forskellige former rum/scener, som jeg fotograferer og sætter sammen til én lang "frise". Fotografiet bliver efterfølgende vævet i ét stykke og monteret på væggen i "Sund Café området.

Title: Uden titel
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-SKBL30.2014-0134
Type: Integreret kunst
Material: 1. Et gulv i Atrium 2. Et vægtæppe 3. Et akustisk væg-billede.
Date: 2015

Danish Institutions with public access in Denmark and abroad, can apply for a loan of artworks through the Danish Arts Foundation. The artworks are created by some of the best artists in Denmark. The artworks are bought for public areas where many people pass through on a daily basis. These areas include schools, hospitals and other public institutions and buildings.

As a principle, the artworks are lended out in a period of maximum ten years.

Read more about lending out of artworks.

ACCESSIBILITY

Available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (8)

Skitseforslag til Center for Sundhed i Holstebro
Skitseforslag til Center for Sundhed i Holstebro. 
Gulv i Atrium
Skitseforslag til Center for Sundhed i Holstebro. 
Gulv i Atrium
Skitseforslag til Center for Sundhed i Holstebro. 
Et vægtæppe - "Arena-væggen i "Sund Café" området.
Skitseforslag til Center for Sundhed i Holstebro. 
Væg i "Sund Café" området.

PART OF FOLLOWING THEMES (2)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt