Plastikhavet

Lis Nogel
2012 / Hovedstaden
Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V
Konceptet refererer til synsindtryk og stemninger fra den virkelighed, vi befinder os i. Som spindelvævets spiral i græsset, vindens mønster i vandoverfladen og vores DNA.

Hvilke tanker /overvejelser ligger der bag dette værk?

Plastikhavet, 2012 hører til en serie tegninger i stort format, som jeg har arbejdet med siden 2007. Konceptet refererer til synsindtryk og stemninger fra den virkelighed, vi befinder os i. Som spindelvævets spiral i græsset, vindens mønster i vandoverfladen og vores DNA.

Motivet er fundne objekter, der stammer fra hverdagen og bærer præg af at have foretaget en lang rejse i havet, hvor de har gennemgået en delvis nedbrydning.

Objekterne er tegnet som figurer, der overlapper hinanden og fremkalder et mønster, der kan minde om et landskab. Figurerne fremstår som fragmenter, der er komponeret om en horisontal akse. Således opstår et felt af linier i den nederste del af billedfladen, der fremkalder en skiftende bevægelse, der går ind og ud af motivet og skaber flere samlingspunkter, som man vil kunne sætte fokus på.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Tegningen er et område, der altid har udgjort en stor del af mit arbejde. Mine tegninger er ofte i store formater. Min teknik er blyantstegning på kraftigt akvarelpapir, og i perioder har jeg også udført tegninger i kul og farveblyant. Jeg arbejder samtidig med tegning i installationer og som skulptur.

Nogle af tegningerne, der hører til serien Plastikhavet er blevet vist på Den Frie Udstilling 2007-08-09-10-12 og på udstillingen Spindelvæv i septembergræs, 2008 på Kunstcenter SilkeborgBad. Og hos Galleri Rebecca Kormind, på udstillingen Hvid Støj, 2009.

Hvilke materiale og/ eller teknikker har du brugt?

Plastikhavet, 2012 er udført i blyant på kraftigt akvarelpapir, tegningen er monteret og indrammet i en lys ahornramme. Rammen er udført med distanceliste, så tegningens overflade ikke har berøring med glasset.

Title: Plastikhavet
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2012-006
Type: Tegning
Material: Blyant på papir, i ahornramme
Dimensions: 118 x 228 cm
Place of purchase: Den Frie Udstilling, København
Date: 2012

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt