Dramatic Structures

Værkerne reflekterer kritisk den moderne boligutopi, der skal forene de fysiske, politiske og ideelle idéer om boligen og byen.

Jakob Koldings glasmontrer med titlerne Dramatic Structures indeholder små papirudklip af mennesker og bygninger limet på tynde plader af sort træ. Det ligner en arkitekturudstilling, men det er det ikke. Iscenesættelsen i de to montrer er gjort dramatisk og perspektiverne er forvredne og efterlader fornemmelsen af uro og disharmoni.

I Jakob Koldings værker skildres byen gennem sin evindelige stræben efter struktur og stringens. Midt i det hele opstår imidlertid sprækker i den funktionalistiske bebyggelse og samfundets skyggesider titter frem. Værkerne reflekterer kritisk den moderne boligutopi, der skal forene de fysiske, politiske og ideelle idéer om boligen og byen, men ofte viser Kolding, hvordan disse rum sjældent har en nærhed, der medtænker menneskets behov for rummelighed og forskellighed.

Montrene er en del af udstillingen A Plan for Escape, der også rummer fotografier, udklip og blyantstegninger. Titlen er hentet fra romanen af Adolfo Bioy Casares fra 1945 om en protagonist, der sendes til en fransk polynesisk ø mod sin vilje for at udføre en opgave i et fængsel, hvor fangerne er ofre for lægelige eksperimenter.

MLH

Title: Lokal Authorities
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2011-024
Type: Skulptur
Material: Paper, wood, glass, painted wood, painted metal
Dimensions: 200 x 100 x 100 cm
Place of purchase: Galleri Nicolai Wallner, København
Date: 2011

Danish Institutions with public access in Denmark and abroad, can apply for a loan of artworks through the Danish Arts Foundation. The artworks are created by some of the best artists in Denmark. The artworks are bought for public areas where many people pass through on a daily basis. These areas include schools, hospitals and other public institutions and buildings.

As a principle, the artworks are lended out in a period of maximum ten years.

Read more about lending out of artworks.

ACCESSIBILITY

Available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt