LESS DIFFICULT PAINTINGS

Peter Bonde
2011 / Hovedstaden
Ishøj Kulturskole Ishøj Kulturskole Vejledalen 9 2635 Ishøj Danmark

LESS DIFFICULT PAINTINGS

Spejleffekten giver denne gang maleriet et særpræg og en række fordele, idet spejlet reflekterer de andre malerier og ikke mindst beskueren, som afbilledes i maleriet og bliver en del af værket.

Værkerne TIDE´S IN….DIRT´S OUT, DON´T MISS THE SOLO SHOW, LESS DIFFICULT PAINTINGS stammer alle fra udstillingen Mirror foil. Værkerne er udført på specielle spejle, og det gennemgående tema er en udforskning af maleriet og maleriet som medium.

Værkerne peger ind mod sig selv og afprøver egen rummelighed og kapacitet. Som sådan er temaet indadvendt og subtilt, og således har Bonde et kunsthistorisk ærinde eller et kunsthistorisk opgør som sit projekt med sine billeder.

På trods af at Bonde har arbejdet i mange forskellige materialer, nu også maleri på spejle, er eksperimentet og maleriets udvidelse fortsat et centralt emne hos Bonde. Er maleriet fortsat et maleri, og kan spørgsmålet udforskes ved hjælp af spejlet som flade? Spejleffekten giver denne gang maleriet et særpræg og en række fordele, idet spejlet reflekterer de andre malerier og ikke mindst beskueren, som afbilledes i maleriet og bliver en del af værket. Dermed inddrages beskueren til at agere i værket og fuldende det - eller er konklusionen, at værkets tilblivelsesproces fortsætter, idet spejlet opfanger alle bevægelser og skiftende dags- og natlys?

Typisk for Bonde holdes der fast i maleriets udgangspunkt som maleri bl.a. i kraft af redskaberne maling og pensel. Som sådan er det klassiske maleri under konstant udvikling hos Bonde kombineret med et forsøg på at overskride den gængse kunstopfattelse.

MLH

Title: LESS DIFFICULT PAINTINGS
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2011-025
Type: Maleri
Material: Oil on mirror foil
Dimensions: 200 x 160 cm
Place of purchase: Andersen Contemporary
Date: 2011

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt