Sunny Side Up

Merete Vyff Slyngborg
2016 / Sjælland
Køge Politistation Køge Politistation Kongsberg Allé 4 4600 Køge Danmark
Om værket

På Køge Politistation har Merete Vyff Slyngborg med projektet Sunny Side Up taget udgangspunkt i ankomstrummets visuelle udtryk og den måde, hvorpå de besøgende benytter rummet. Dette er mundet ud i en række værker, der alle på forskellig vis griber ind i den eksisterende arkitektur og interiør.

Den franske politiløjtnant Gabriel Nicolas de la Reynie opfandt i slutningen af 1600 tallet det, han kaldte “lysinspektører” som vi i dag kender som gadelampen. Med gadebelysningens indtog, blev det sværere for folk at færdes ubeset i det offentlige rum og det ændrede samfundets bevægelsesmønstrer. Brugen af lys er også en central del af ankomstrummets indretning og har således, været et omdrejningspunkt for Slyngborgs arbejde. Dette ses gennem en konkret interesse i, hvorledes rummet bliver oplyst samt lysets vigtighed for rummets funktion og politiets arbejde. I videoen perspektiveres disse tanker gennem en animeret figur, der tager beskueren med på en rundvisning gennem ankomstrummet og de installerede værker, med inddragelse af referencer til kunsthistorien og Slyngborgs egne observationer.

Et andet af indgrebene i rummet, er udskiftningen af stationens gamle hynder til fordel for nogle nye, med et blomstermotiv som Slyngborg har skabt gennem analog og digital bearbejdning. Værket er et godt eksempel på hendes interesse i indretning og interiør samt interessen for motiv og dekoration. Det samme gør sig gældende med det store vægmaleri, der arbejder med flader og firkanter som er afspejlinger af rummets arkitektur. Trods 2D teknikken skaber værket rumlig fornemmelse og indgange. Foruden de ovennævnte værker indeholder Sunny Side Up foto, collage og et vinduesværk, der ved hjælp af transparent farvet folie, skaber en lysende monokrom flade, der interagerer med bygningens  arkitektur.

Om kunstneren

Merete Vyff Slyngborg (f.1982) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og Akademie der bildenden Künste i Wien. Foruden hendes egen praksis, er hun medstifter af udstillingsstedet YEARS på Nørrebro i København. Derudover har hun de sidste to år arbejdet freelance som interiørstylist for forskellige magasiner og dette arbejde bruger hun aktivt, i hendes kunstneriske praksis. Vyffs primære fokus er billedsprog og visuel repræsentation, og hun benytter blandende medier som foto, maleri, video og fundne genstande, som hun bearbejder. Hun arbejder oftest i krydsfeltet mellem kunst, design og interiør og ser selv hendes flerarmede praksis, som en måde at skabe en hybrid mellem styling, kuratering, repræsentation, display og installering.

Title: Sunny Side Up
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-SKBL31.2016-0009
Type: Integreret kunst
Material: Varierende materialer
Date: 2016

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

PART OF FOLLOWING THEMES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt