Skitseforslag
Kunst udført til dette sted

Klippe til Langenæs

Camilla Nørgård
2016 / Midtjylland
Langenæsstien Langenæsstien Langenæsstien 8 8000 Aarhus C Danmark
Kunstneren om værket

Ideen er at give Langenæs sine klippeskrænter og sin flint tilbage, de skrænter der blev gravet væk ved banegraven, genindføre noget vildt, noget sten, noget magi. Klippen skal virke som om den bryder op gennem jorden og krænger den til side, have en størrelse så den bliver et markant element i landskabet, og være et konglomerat af indsamlede og indstøbte sten fra området. Den støbes på stedet i indfarvet beton.

Beliggenhed: Klippen lægges langs med Langenæsstien, på det højeste punkt i parken. Landskabet falder derefter ned af mod ”dalen”. Klippen er med til at give parken et sted og understrege parken som natur. Ved at komme op gennem jorden, bryder den parkens væg til væg tæppe af græs.

Mødested: ‘Vi mødes på klippen!’ Klippen er både et plateau, en langstrakt klippeplatform man kan gå henover, sidde på og lege på, men også bare en stor magisk klippesten der ligger der. Flere steder vil klippen blive udformet så den er oplagt at slå sig ned på.

Der vil blive lavet en mindre klippeudgave et stykke lidt længere nede i terrænet, som vil skabe rum imellem klipperne, og være et oplagt sted for leg. Klippen ligger lige præcis mellem institutionerne og parken, mellem den nye indgang til Langenæsbyggeriet og Ho Chi Minh-stien. Den er stor nok til at flere kan være der på samme tid, den kan være et mødested, et legested, hvilested – hvad man har lyst til.

Klippe til Langenæs – et skitseforslag ved Camilla Nørgård, der skal realiseres i 2016

Title: Klippe til Langenæs
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-SKBL30.2016-0060
Type: Skulptur
Date: 2016

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Can be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Skitseforslag

DOCUMENTS (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt