Foto: Nikolaj Sørensen

Stright Lines

Jan S. Hansen
2016
Kunstneren om værket
"I min praksis arbejder jeg ud fra idéen om mødet imellem menneskets indre og ydre, placeret i mellem natur, kultur og teknologi. Værkerne er i den forbindelse en videreudvikling af min generelle praksis"

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Tæpper: De enkelte geometriske mønstre i værket er inspireret af kunsthistoriske minimalistiske udtryk, og traditionelle straight line quilting tæpper, og skaber et bindeled i mellem et taktilt klassisk håndværk og et reduktivt malerisk udtryk. Der findes et formsprogsmæssigt sammenfald hos disse, på trods af deres forskellige udgangspunkter for dette fælles udtryk. I værket indgår industrielle materialer som motorolie og spraymaling, der placerer værket i en ny konceptuel kontekst. Værket kan ses som udsnit af større repetitioner, maskinelle funktioner og labyrintiske systemer. Ved at tilføje et hængende objekt, åbnes værket op for nye aflæsninger, der placerer det imellem maleri, skulptur eller objekt med ubekendt funktion.

Neonlampe: Beskøjterne der er placeret indeni lampen er bagt med aluminiumsspåner og motorolie- en sammensætning af organisk og uorganisk materiale. Disse bruges hver især bruges til opretholdelse og drift af henholdsvis krop og maskine, eller som biprodukt her af. Værket overvejer bioteknologisk udvikling, og en evt. fremtidig sammensmeltning af krop og maskine. Beskøjterne kan i den kontekst ses som et 'all-in-one' måltid til en bioteknologisk krop. Beskøjtere er igennem historien blevet brugt som rationer til soldater i krig, da den er vejr og – temperaturbestandig, og den har fået ry som madens svar på kakerlakker, da den efter sigende vil kunne overleve en atomkrig. Placeringen i lampen kan ses som en undergravende eller paranoid handling, i et tænkt fremtidsscenarie med sparsomme ressourcer.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

I min praksis arbejder jeg ud fra idéen om mødet imellem menneskets indre og ydre, placeret i mellem natur, kultur og teknologi. Værkerne er i den forbindelse en videreudvikling af min generelle praksis.

Title: Stright Lines
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2016-012
Type: Mixed Media
Material: Stoffarve, pladevat, spraymaling, motorolie, kæde, krog, træ, lak, bomuld
Dimensions: 150 × 250 × 3 cm
Place of purchase: Galleri Jacob Bjørn
Date: 2016

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (1)

Foto: Nikolaj Sørensen

PART OF FOLLOWING THEMES (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt