Foto: Morten Søndergaard
Foto: Morten Søndergaard
Foto: Morten Søndergaard
Foto: Morten Søndergaard
Foto: Morten Søndergaard
Kunst udført til dette sted

Drømmegavl

Morten Søndergaard
2015 / Hovedstaden
Boligselskabet Domea Boligselskabet Domea Gadekærvej 12 B, Valby Danmark
Når Drømme forvandles til kunst
"Det er min drøm, at jeg ved at spørge til beboernes drømme og skrive dem på facaden, har givet beboerne ejerskab over værket"

Morten Søndergaard, ser står bag "Drømmegavl", siger følgende om værket:

"Den norske digter Olaf Bull siger et sted, at kunst er det, som kan få os til at se naboens husgavl for første gang. Med det mener han at, kunst kan få os til se det velkendte og dagligdags for første gang. Det er i det almindelige at vi finder os selv, det er i vores hjem, at vi lever og drømmer.

Jeg har lavet en drømmegavl. En gavl hvor skriften og teksten udgøres af de drømme som de mennesker har, der lever lige inde bag væggen. Ikke deres nattedrømme, men de drømme de har for fremtiden og for nutiden.

Det er beboernes inderste tanker, som er synlige på husgavlen. På den måde er gavlen en drømmemembran mellem det som foregår indenfor i huset og det som er synligt udenpå huset. Dagdrømme ikke nattedrømme.

Det er min drøm, at jeg ved at spørge til beboernes drømme og skrive dem på facaden, har givet beboerne ejerskab over værket. Det inddrager dem og binder dem sammen og forhåbentligt gør dem stolte af det sted de bor.

Værket er udført sådan, at bogstaverne er stanset ud af aluminiumplader, som er monteret i en afstand af ca. 10 centimeter fra væggen. Derved vil lyset spille forskelligt over gavlen i løbet af dagen. Sol og skygge vil være med til at gøre gavlen levende og ny hver gang man ser den. Væggen under udsmykningen er tonet, således at der opstår et samspil mellem materialer og tekst.

Værket kan ses langt væk fra og fremstå der som en mosaik eller ornamentik på facaden, og først når man er tættere på huset indbyder facaden til aflæsning af de udstansede bogstaver.

Min vision er, at folk skal sidde i parken foran eller på den drømmebænk som fremstilles i forbindelse med værket og kigge op gavlen og måske sige: Se, der er min drøm. Eller måske læse de andres drømme og forundres og undres og lade sig inspirere.

Der er monteret en belysning bag facaden, således at værket om aftenen og natten vil være oplyst på en diskret måde. Man skal have følelsen af at blive budt velkommen af værket når man kommer hjem om aftenen eller natten. Værket skal bidrage til at Gadekærvej er et sted man har lyst til at komme hjem til, et sted man har lyst til at nærme sig.

Jeg har afholdt en række drømmeworkshops sammen med beboerne for at få de helt rette drømme til væggen, ligesom jeg har skrevet et brev til alle beboere i ejendommen og en stor procentdel har svaret. Drømmeteksten udgør en række stilsammenstød i drømmene og den samlede tekst lever af sammenstødene af typen "Jeg drømmer om at vinde i lotto", "Jeg drømmer om at møde Messi" , "Jeg drømmer om min nabo", "Jeg drømmer om at sejle verden rundt", "Jeg drømmer om bosnien og hercegovina"."

Title: Drømmegavl
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-KKF110.2013-0002_droemmegavl
Type: Integreret kunst
Material: Bogstaver stanset ud i aluminiumsplader
Date: 2015

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (5)

Foto: Morten Søndergaard
Foto: Morten Søndergaard
Foto: Morten Søndergaard
Foto: Morten Søndergaard
Foto: Morten Søndergaard
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt