Kunst udført til dette sted

Ukendt titel

Karin Lorentzen
2015 / Hovedstaden
Retten på Frederiksberg, Howitzvej 32, 2000 Frederiksberg, Danmark
Karin Lorentzen om udsmykning af Retssal 002, Retten på Frederiksberg:
"I udsmykningen er humanitet/civilisation udtrykt via geometri og natur. Verden er ikke konfrontation, men en relation. Et relations-rum."

Retssal 002 er beklædt med trælameller på de fleste vægflader og i loftet. Jeg foreslår derfor at lave en gulv udsmykning i mosaik midt i lokalet mellem de skranker, som hhv. dommer, anklager, vidne og forsvarer sidder bag. Mosaikværket vil samle opmærksomheden i rummet. Værket indrammer og definerer det faglige relations-rum, der er mellem parterne i en retssag, og understøtter dermed retssalens funktion. Ved at besmykke gulvet med marmor mosaik, skabt med stor nænsomhed, er det min forhåbning at flytte fokus fra de noget urolige vægge tilbage til midten af rummet og tilføre blidhed.

Mosaikken består af 8 linjeforløb, der mødes på midten i en blomsteragtig form. Linjerne danner i den inderste del et mere geometrisk mønster, mens figurationen udad til løsnes i en friere organisk gestus, der billedligt inddrager parterne i retssagen.

I udsmykningen er humanitet/civilisation udtrykt via geometri og natur. Verden er ikke konfrontation, men en relation. Et relations-rum.

 

Materialer: Marmorstifter i rødlige, brunlige, lyse og hvide farvenuancer lægges i enkeltrækkede organiske linjeforløb med terrazzo felter imellem. Terrazzo felterne har samme farvenuancer som de terrazzo fliser, der er på gulvet i retssalen.

Title: Ukendt titel
Department: Kunst udført til dette sted
Object Number: SKFA-2014-003
Type: Integreret kunst
Material: Marmorstifter i rødlige, brunlige, lyse og hvide farvenuancer.
Date: 2015

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Cannot be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (4)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt