Jacob Kirkegaard
Jacob Kirkegaard
Jacob Kirkegaard
INDKØBT TIL UDLÅN

Ferrum

Jacob Kirkegaard
2009 / Hovedstaden
Kulturværftet Kulturværftet Allegade 2 3000 Helsingør Danmark
Lydkunst - Jacob Kirkegaard
"Vi kender det godt. Ligesom metaller har en skiftende musikalitet har vi mennesker også et skiftende væsen. Nogle er mere modtagelige overfor påvirkninger end andre."

Værket Ferrum består af en monokrom, kvadratisk plade af jern, der er så tynd, at den vibrerer med omgivelserne. Pladens subtile svingninger optages og forstærkes via mikrofon og højtaler til hørbare lyde - en susen og syngen, der ligesom pladens farve skifter karakter i takt med at vi bevæger os rundt om værket. Det lydunivers, værket frembringer, genererer på denne måde sig selv, som en spejling af rummets resonans.

Lydkunstneren Jacob Kirkegaard (f. 1975) er i værket Ferrum stærkt inspireret af jesuitten og alkemisten Athanius Kircher, som i 1600-tallet udførte eksperimenter med lyd, hvorigennem han udviklede en teori omkring materialers forskellige temperament. På samme vis som forskellige væsker frembragte forskellige toner, da de blev sat i bevægelse i Kirchers eksperimenter, frembringer jernets vibrationer i Kirkegaards lydinstallation en unik klang, der i frekvens og tone adskiller sig fra andre metallers.

Vi kender det godt. Ligesom metaller har en skiftende musikalitet har vi mennesker også et skiftende væsen. Nogle er mere modtagelige overfor påvirkninger end andre. På sin vis har vi hver vores subtile klang, der skifter karakter i takt med, at vi spejler os i vores omgivelser og menneskene omkring os.

Title: Ferrum
Department: Deponeret kunst
Object Number: SKF-2009-001
Type: Andet
Material: jern, mikrofon, højtaler, forstærker, dæmper og kabel
Dimensions: 100 x 100 x 9 cm
Place of purchase: Helene Nyborg Contemporary, Valby
Date: 2009

ACCESSIBILITY

Not available for loan
Can be visited
Read more about the program

LOCATION

PICTURES (3)

Jacob Kirkegaard
Jacob Kirkegaard
Jacob Kirkegaard
Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt