Annette Dam om MORE OR LESS|perfect
Alle værkerne på udstillingen indgår som helhed i processen og beskriver refleksioner der kommenterer, nuancerer og ironiserer over begrebet smykker. For hvad er bedst, mest værdifuldt og æstetisk smukt?

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Ringene er en del af soloudstillingen MORE OR LESS, som blev præsenteret i Galleri Goldfingers 2013.

Udstillingstitlen vender arkitekt Mies van der Rohes mantra på hovedet: Less is more eller More or Less? Det afhænger vel af øjnene der ser? Projektet opfordrer beskueren til selv at mærke efter og jeg lægger ikke op til noget rigtigt eller forkert svar.

Projektet er arrangeret i mindre smykkeserier som illuderer en proces, der har sin opståen i en undren og refleksion over generelle menneskelige og samfunds relaterede emner. Det enkelte værk er som et spor og sekvens af det originale idé; spor, der fortæller historier om tradition, materialestatus og værdi.

Alle værkerne på udstillingen indgår som helhed i processen og beskriver refleksioner der kommenterer, nuancerer og ironiserer over begrebet smykker. For hvad er bedst, mest værdifuldt og æstetisk smukt?

Ringene her er en dele af serien MORE OR LESS|perfect, en sammenhæng på 12 ringe, der går til ydelighederne mht. materialeværdi, teknisk sværhedsgrad og formmæssig nøjagtighed.

Hvordan kan værkerne ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Værkerne går i direkte forlængelse af mit generelle virke og tilgangsvinkel. Mine smykker skabes i et sanseligt og narrativt univers, helst med lag af både alvor og humor. Jeg elsker processen med at få abstrakte idéer omsat til materiel form, teknik og funktion. Målet er, at udvikle og eksperimentere med smykkets udtryksmuligheder i grænseområdet mellem kunsthåndværk og kunst.

Smykkeformgivning er en kunstform, der befinder sig et sted mellem det private og offentlige rum, som kan være et godt udgangspunkt for diskussion mellem bærer og beskuer. Mit fokus ligger på at udforme unikaværker og udstillingsprojekter som jeg viser både herhjemme og i udlandet.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

MORE OR LESS|perfect #7 er lavet af 14K guld. Ringen er delvist støbt og loddet sammen med en valset og formet part.

 

<iframe width="360" height="215" src="https://www.youtube.com/embed/sJk2SlN3878" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Titel: MORE OR LESS|perfect #7
Ordning: Smykker
SKF/SKFA/SKFK-nummer: SKFK-2013-019
Type: Fingerring
Materialer: 14 karat guld
Indkøbssted: Galleri Goldfingers
Produktionsår: 2013

GEOGRAFISK PLACERING

billeder (1)

EN DEL AF FØLGENDE TEMAER (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt