Pernille Mouritzen om smykket

Hvilke tanker/overvejelser ligger der bag dette værk?

Vedhænget stammer fra den del af udstillingen "over/under" som hed "horisont". Den bestod af udsavede børnetegninger sat sammen med fotos af mediepersoner. Tegningerne befandt sig på klassiske smykker som perlekæden, medaljen, signetringen. De var en kommentar til de meget konstruerede personer og fortællinger, der fylder i medierne.

Sammensætningen af klassiske smykketyper, som en form for kliche, der indplacerede dem i en større fortælling, med kombinationen af børnetegninger og den meget rå udformning i valg af både materialer og udformning, var en måde at lave en smykkefortælling om den meget flade karikatur af yderst komplekse personer, situationer og temaer som fylder nogle steder i medierne.

Hvordan kan værket ses i forhold til dit øvrige arbejde?

Vedhængene fra denne serie er en videreudvikling af en undersøgelse i mit arbejde omsmykket som fortælling mellem mennesker. Det var også en teknisk undersøgelse af det at arbejde med flader i smykker, og at arbejde klassiske smykketyper som klicher.

Hvilke materialer og/eller teknikker har du brugt?

Figurerne er savet ud i metal og nittet sammen med ben og horn. De har fået øjne og glimmer af facetterede glassten. Kæderne består henholdsvis af forsølvet messingkæde og bånd, og referere til gammeldags lokumskæder og stofbåndet til medaljer.

Titel: Bush-tank
Ordning: Smykker
SKF/SKFA/SKFK-nummer: SKFK-2011-045
Type: Halssmykke
Materialer: Forsølvet og oxyderet messing, sølv, glas, ben og bånd
Dimensioner: 8 x 10 x 0,6 cm
Indkøbssted: Mette Saabye, København
Produktionsår: 2011

GEOGRAFISK PLACERING

billeder (1)

EN DEL AF FØLGENDE TEMAER (1)

Powered by eMuseum
Udskriv
Forstør tekst
Læs tekst højt